dimarts, 15 de març del 2011

Poesia al Castell de Bellver amb Sebastià Perelló



Aquest dissabte hem pujat al Castell de Bellver, avui ens ha acompanyat Sebastià Perelló. El dia ha despertat gris i plovia, a més d'un haurà desanimat el temps, perquè contràriament al que sol passar, érem molt pocs els socis d'ARCA que mos hem trobat en el pont llevadís del Castell.

En primer lloc, hem anat a la part baixa de la Torre de l'Homenatge i hem vist l'audiovisual sobre els diversos presoners que en aquest Castell han estat empresonats.

 


Les parets circulars de la torre, estan plenes de curiosos grafits, fets durant moltes hores de soledat, fam, fred i misèries. Avui dia no podem ni imaginar la terrible presó que aquest castell va ser per als que hi van ser reclosos. L'audiovisual parla de personatges de diverses èpoques. Un resum molt interessant i constructiu. Aqui vos deix unes quantes fotos d'aquests grafits.

En Biel cuidant que no es bany el nostro convidat en Sebastià.


Ben atents malgrat la pluja

A continuació vam pujar a la torre de l'homenatge, i des d'allà, dominant tota Palma, la magnífica badia i la serra de Na Burguesa, en Sebastià ens va llegir uns versos, trets de poemes seus que feien referència al Castell, Castells o similars. El lloc i els poemes van estar en consonància. Sempre és molt emotiu escoltar de boca del autor, com recita els seus propis versos. Com podeu veure: plovia.

Varem visitar la Torre de la Reina comentant algun passatge més dels moltíssims que guarda l'històric Castell. Més tard, continuarem pels salons i recintes de la part noble: La Capella, sala Jovellanos, etc.
Com sempre, una visita molt interessant.



En Jovellanos al contrallum
 
Per acabar, aquesta era la panoràmica que teniem mirant cap a la Serreta de Palma.


Fins a la propera sortida, desitg vos hagi agradat el passeig d'avui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els teus comentaris donen vida al meu bloc.