diumenge, 10 de març de 2019

El papel pintado amarillo de Charlotte Perkins Gilman

Coneixes aquesta autora? Jo fins fa poc mai no havia sentit res d'ella, ni tan sols el nom em sonava. Afortunadament, fa pocs dies, una amiga la va aconsellar i com que és un llibret de només unes 20 pàg de novel.la, això si, duu una introducció a la seva vida i obra, no vaig trigar gens en aconseguir-lo i llegir-lo.
Charlotte va ser una sociòloga, feminista, activista i escriptora, poc coneguda, ja ho veus! I és una llàstima perquè va ser un personatge molt important a la història que com podem comprovar una vegada i una altra, està completament meynspreada i oblidada pel estabishment. Una pena; igual que moltes autores que escriuen coses molt més interessants que els seus col.legues masculins i que si no feim un esforç mai no les coneixerem.
Del llibret en qüestió poc o res vos vull anticipar, només que està escrit com si fos el diari de la protagonista (possiblement autobiogràfic en tots els sentits) i que fa servir el simbolisme del paper groc de les parets del seu quarto, per transmetre l'opressió que sent per dins, ja que el seu marit què també és el seu metge l'aconsella no fer més de una hora d'activitat intel.lectual cada dia i repòs absolut ...
No el vos podeu perdre, en una horeta l'haureu llegit!!!

Fins aviat!!!!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els teus comentaris donen vida al meu bloc.