dilluns, 22 d’abril de 2013

Els Dracs i el modernirme a Ciutat

Dissabte vaig tenir l'oportunitat d'anar a cercar dracs per Palma. Diuem una guia excepcional, n'Assumpta, que a més de conèixer molt bé les joies arquitectòniques de Ciutat, te una certa amistat amb els dracs, per això anàvem tranquils, ella no permetria que ens fessin mal ...  Ja sabeu com son els dracs, de vegades no controlen la força i fan mal als humans sense voler ...
Jo, com sempre, era la que duia la càmera de fotos. Així que vaig tenir molta feina, el recorregut per els edificis modernistes, a la recerca del dracs i de les seves 'draqueres' va resultar molt instructiu. La gent menuda que ens va acompanyar s'ho varen passar super. A més de instruir-se en la cultura de la nostra ciutat.

Vos deix alguns dels dracs que varem localitzar.
Comencça el recorregut:

Gran HotelDos dracs De ceràmicaEl forn del Teatre també en llueix un de dracCan Forteza Rei i l'Aguila, dues mostres del modernisme a PalmaCan Forteza Rei, amb unes serps alades
                                                       Can Oleça. Dos dracs amb ales
Quí ha vist un drac en aquest lloc? El més ferotge de tots: el drac de na Coca'Se sent olor de carn de nin petit'; pensava el drac, quan era ben fosc


I per acabar, una visita al drag embalsamat, que no vos enseny perquè si el voleu veure vos anim a visitar el Museu DiocesàUps, casi me n'oblid del gran St Jordi, mirau el retaule de St. Jordi, atribuït a Pere Niçard (1468-1470), en aquest retaule, a més de la mort de un dels dracs més ferotges que ha conegut la humanitat sencera, podeu gaudir de una imatge de com l'artista interpretà per allà el S XV la molt preciosa ciutat de Palma.  (per cert, demà serà el seu sant, enrecordau-vos de comprar un llibre, no en memòria de St Jordi, sinó d'en Shakespeare i d'en Cervantes que també celebren no se qué el 23 d'Abril)

Aquesta es una imatge del Retaule complet, ja que les llums del Museu no em varen deixar veure la magnífica obra.
 Fins a la propera, disfrutau de les fotos i que tengeu una bona setmana.

4 comentaris:

 1. Qué documentación más completa! No me había dado cuenta que había tantos dragones en los edificios de Palma.
  Ahora toca comprar un libro!!

  ResponElimina

 2. Vaya, rodeados de esos 'dragones' pequeñitos la búsqueda de dragones dentro de esa preciosa arquitectura debe ser un trabajo bastante complejo.
  Has hecho un excelente reportaje. La fots son de una gran calidad, algo que se comprueba al ampliarlas.

  (sólo tomé una vez chocolate 100%, prefiero el 99%) (probaré con gaseosa...

  · un beso

  · CR · & · LMA ·


  ResponElimina
 3. Cómo me gustan los edificios modernistas, una entrada muy apropiada para el día de San Jorge, por aquí también es fiesta, ya sabes, pasados comunes ;-)

  Feliz semana para tí también.

  Abrazos.

  ResponElimina
 4. Excelente entrada. Una pena que San Jorge no optase por ser el primer ecologista de la historia y decidiese extinguir tan asombroso animal.

  ResponElimina

Els teus comentaris donen vida al meu bloc.