diumenge, 18 de desembre del 2011

Solstici d'hivern o Eclipse de Rosetones, com han dit per la tele


Solstici d'hivern
Ja que en astronomia el concepte de relativitat és ben present, com sabeu per els astrònoms totes ses mesures van  a lo gran: milers de quilòmetres, milers d'anys llum, milers de quilòmetres hora / per segon ... així que: com ha de importar que el solstici d'hivern sigui el 20 i el celebrem avui dia 18 que és festiu i ens va millor ... Jejeje!!!
Brometes a part, avui la Societat Matemàtica Balear ha organitzat en es Baluard una xerrada sobre el calendari feta per Antoni Aubanell dins l'espai anomenat S'algub. Tot ha estat tan interessant que no sabria per on començar: la Seu, ​​la rosassa, la conferència i com no, a mi m'ha impressionat molt el lloc. Una cisterna enorme que antigament proveïa la ciutat (Antoni Gorria), allà dins s'ha fet una magnífica sala d'actes.
, em deix ja de coverbos i vaig a pujar unes quantes fotos de l'esdeveniment i el seu entorn.
Desitg vos agradin.
És tot un repte aquesta fotografia, queda cremada i passada de llums, sí o sí. Si vols veure la rosassa, cremes el cel ... (i amb núvols no hi ha foto, és clar)

 Accés a S'Aljub

Fixau-vos quanta gent hi havia. 
I la despedida ... fins l'any que ve, naturalment


I jo com sempre; salut i fins la propera.

7 comentaris:

  1. Me hubiera gustado estar allí. Habrá sido impresionante... la foto lo prueba.

    ResponElimina
  2. Hola, Cata. Como siempre, estás disfrutando de las actividades culturales de Ciutat. El próximo año quedamos y estudiamos como podemos capturar ese magnífico espectáculo, alguna forma habrá...

    ResponElimina
  3. Ok, Juan, te tomo la palabra, ya imaginas lo complicado que es: es a contraluz y queremos detalle. Como siempre, en 15 min se acabó. Así es el amanecer ...
    Pep; si te apetece quedan unos días en que el fenómeno se puede observar perfectamente, ya sabes, el solsticio es el 20 así que el rango de días puede ser del 18 al 22.
    Animaros si os apetece y no hay nubes.

    ResponElimina
  4. Yo también me apunto a la charla del año que viene. Y a pesar del fuerte contraluz, en la primera quedó bastante equilibrado. Ya se sabe que milagros...aunque todo se andará ;-D

    ResponElimina
  5. Gaudeixes cada fotografía que fas, tens eixe talant que m'agrada, l'explicació, allà on et trobaves...ets admirable en molts aspectes!
    Un bes!

    ResponElimina
  6. Hola amiga:
    Quan jo dic textures de Hopper em refereixo el fons de la fotografia queda texturitzat amb una mena de estil "pastel" de pintura, tal i com feia el pintor Hopper.
    Jo ho aconsegueixo amb el programa Luicis amb l'opció Winslow al 40 %.

    Espero haver-te informat bé.
    Salutacions.

    ResponElimina

  7. · Pude ver el suceso en la tele... y siempre impresiona, como impresiona ver el sol entrando por el este a su salida, por el abside de una iglesia románica.

    · un saludo

    ... y feliz Solsticio de Invierno
    ... el Sol gana la batalla

    CR & LMA
    ________________________________
    ·

    ResponElimina

Els teus comentaris donen vida al meu bloc.