dimarts, 4 de desembre del 2012

Un sopar per Nicaragua - Voluntariat Projecte 9 - Empenta



Projecte 9 és una ONG que estan gestionant dos amics: en Samir i na Rosa.
S'altre dia, ens convidaren a compartir el sopar de voluntariat del Projecte 9 - Empenta. Un projecte a favor de Nicaragua. El país més oblidat de centre amèrica, amb unes taxes d'analfabetisme brutals així que tenen una natalitat altíssima, lo normal és que qualsevol família sense recursos, tingui quatre o cinc fills. Naturalment no els arribaran mestres, ni llibres ni qualsevol indici de cultura. En Samir és Nicaragüenc i per això la seva sensibilitat és molt gran. A més aquesta parella duen el món del voluntariat i col · laboració en la sang. Forma part del seu dia a dia. Realment són una parella increïble.

L'ONG funciona mitjançant apadrinaments, se sol · liciten persones sensibilitzades amb el problema de centre amèrica i amb una aportació mensual, se'ls assigna un nin o una nina que serà el seu fillol, el sistema no és nou, però vos puc assegurar que funciona. Puntualment s'organitzen mercats solidaris, en què es posa a la venda material, roba i altres que botigues, particulars i organitzacions els han anat donant. I així van recaptant poc a poc els diners que serviràn per a ajudes a les comunitats més desfavorides de Nicaragua.

Els dono les gràcies per haver-me deixat participar en una de les seves activitats amb els voluntaris. Cadascun va preparar algun deliciós plat que havien après a preparar-los en durant dels seus viatges.

Vos deixo unes fotos de l'agradable vetllada i si us interessa col · laborar amb el projecte no dubteu a fer-ho. Qualsevol Euro que es recapta es destina sempre a Nicaragua, aquí no tenen cap infraestructura per mantenir, totes les despeses locals surten de les seves propies butxaques.
















Unes breus paraules



I a continuació, uns amics ens van delectar amb unes belles cançons.







 Per acabar una fotografia de grup en tres trossos, per no tenir angular suficient per aquest espai ple d'entusiastes del projecte.













 Va ser una vetllada estupenda. Ens ho vam passar molt bé i de passada vaig quedar entusiasmada pel seu projecte.
Com sempre: fins a la propera, salut i fotos.


1 comentari:

  1. Este tipo de acciones solidarias son como un oasis en medio de toda la mediocridad que se ve hoy en día, entre políticos y dirigentes. Realmente es como un bálsamo que hace que aún podamos creer en la buena voluntad de los humanos

    ResponElimina

Els teus comentaris donen vida al meu bloc.